Telenowele

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 23 lut (pt) 2007, 17:10:39

A mi wyszło z testu: Przypominasz Izabelę z serialu "Na Wspólnej"! 8O

Anita
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Anita » 25 lut (ndz) 2007, 12:51:04

Wszystkie telenowele są pasożytami więc zaśpiewajmy pieśń ku czci tasiemców na melodię psalmu (śpiewaj ze mną ludu WSR! :) )

ref. Wszystkie tasimce są pasożytami.

I. Pan pasie swoje tasiemce na zielonych pastwiskach,
Pastwiska na których się pasom są zielone i soczyste.
Pan kocha tesiemce bo są dziećmi Jego
Zaraził już nimi człowieka niejednego.

ref. Wszystkie tasiemce są pasożytami

II. Na ulicy Encapenca pewien facet miał tasiemca,
A że był to facet byczy to prowadzał go na smyczy,
Tasiemiec był długi i tłusty obficie,
Na noc się chował w grubym jelicie...

ref. Wszystkie tasiemce są pasożytami

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 20 mar (wt) 2007, 18:56:26

Koniec "M jak miłość" już blisko 8O 8O 8O :cry: :cry:

Koniec "M jak miłość" zbliża się wielkimi krokami. Fani serialu będą musieli pożegnać się z nim już na początku przyszłego roku.

Serial "M jak miłość" stał się telewizyjnym przebojem już na początku swojego nadawania, czyli w 2000 roku. Kilka miesięcy starczyło, aby stał się jednym z najpopularniejszych polskich telenowel. Saga o rodzinie Mostowiaków bije rekordy oglądalności, ściągając przed telewizory prawie jedną czwartą Polaków.

Twórcy mają już zrealizowanych 500 nowych odcinków. Aktorzy mają co prawda wrócić na plan jesienią, ale podobno bliski koniec jest już nieunikniony. Prawdopodobnie dlatego, że pomysłodawczyni i scenarzystka "M jak miłość", Ilona Łepkowska, ma w planie nowy projekt.

Tymczasem plan serialu przed jego zakończeniem opuści Marcin Stec, wcielający się w Marcina Sadowskiego, brata Marzeny (w tej roli Marietta Żukowska). Marcin będzie miał dość nieprzewidywalnych zachowań swojej młodszej siostry. Od dawna próbował ją chronić, ale nie zawsze mu się to udawało. Marzena zakochała się nieszczęśliwie w dilerze i wpadła w uzależnienie od narkotyków. Teraz nie panuje nad swoimi emocjami. Marcin postanowi zatem wrócić do Krakowa.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 21 mar (śr) 2007, 08:18:22

No to od razu dziś dementi:

M jak miłość" jednak nie zniknie z ekranu.

Serial "M jak miłość" póki co nie zniknie jednak z małego ekranu. Jego producenci zaprzeczają doniesieniom portalu Dziennik.pl, że na początku przyszłego roku oglądać będziemy jego ostatnie odcinki.

Wczoraj w portalu internetowym "Dziennika" znalazła się informacja, że twórcy "M jak miłość" zamierzają zakończyć produkcję serialu. Można się było z niej dowiedzieć, iż jest już zrealizowanych 500 nowych odcinków. Aktorzy mieliby co prawda wrócić na plan jesienią, ale podobno bliski koniec jest już nieunikniony. Za przyczynę podano fakt, że pomysłodawczyni i scenarzystka "M jak miłość", Ilona Łepkowska, ma w planie nowy projekt.

Tymczasem na stronie oficjalnej serialu, www.m-jak-milosc.pl, znalazło się sprostowanie tej wiadomości. Oto jej pełen tekst:

"Serdecznie dziękujemy wszystkim Życzliwym, którzy zapowiadają, że »M jak miłość« zniknie wkrótce z ekranu. Kochani, dawno nie mieliśmy tak skutecznej akcji promocyjnej! Dzięki Wam, pisze o nas w tym tygodniu niemal każda gazeta w kraju! A setki fanów ślą e-maile wyznając, jak bardzo nasz serial zapadł im w serce…
Musimy Was jednak rozczarować. W przyszłym roku produkcji nie zakończymy. Przed nami jeszcze setki dni spędzonych na planie – i setki wieczorów, w które chcemy się spotykać z milionami widzów… »M jak miłość« ma się dobrze – a nawet znakomicie - i z ramówki Programu 2 TVP znikać nie zamierza!
Ale dobra reklama i tak nam się przyda. Dlatego - Drodzy Życzliwi - z niecierpliwością czekamy na kolejne, sensacyjne i całkowicie wyssane z palca wiadomości na temat serialu, które wkrótce zapewne wymyślicie i opublikujecie w mediach."

Informację tę w następujących słowach sprostował również Tomasz Szymchel, kierownik Zespołu Rzecznika Prasowego TVP:

"W artykule »Koniec 'M jak miłość' już blisko« pojawiło się stwierdzenie, że »podobno bliski koniec (serialu) jest już nieunikniony«. Chcę uprzejmie poinformować, że stwierdzenie to jest nieprawdziwe. TVP planuje kontynuację serialu »M jak miłość« na antenie Dwójki. Serial ten należy do najchętniej oglądanych i najbardziej lubianych programów telewizji publicznej. W tym roku jego średnia oglądalności wynosi 9 194 000 osób (udziały 58 procent – dane TNS OBOP)."

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 17 maja (czw) 2007, 22:33:00

No i jak wrażenia po Herosach? Ktoś z Was oglądał? Jak się podobało? Dajcie znaka! :idea:

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 17 maja (czw) 2007, 22:34:59

ja tam dzisiaj Karguli i Pawlaków oglądałam :) :twisted:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 17 maja (czw) 2007, 22:40:16

A ta czarna jak zwykle w temacie... :roll: Ja o Herosów się pytałam a nie o jakieś starocie... :P Mi się podoba klimat herosowy choć zmęczenie organizmu nieco utrudniało mi całkowitą i dogłębną percepcję! Nadrobię na emeryturze! :lol:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 17 lip (wt) 2007, 18:31:23

Zostało wydane zlecenie na zabicie Brooke.... :idea:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 30 sie (czw) 2007, 12:39:52

Więcej m jak miłości
Premierowe odcinki serialu "M jak miłość" będą nadawane przez TVP2... cztery razy :idea: :? w tygodniu, a nie jak to było do tej pory - dwa razy.

Początkowo wielbiciele perypetii rodziny Mostowiaków mieli spotkać się ze swoimi ulubieńcami już nie tylko w poniedziałki i wtorki, ale także w środy. Zapowiedź o zwiększeniu liczby epizodów "M jak miłość" spowodowała, iż telewizja Polsat zdecydowała się przenieść emisję swojej nowej produkcji "Tylko miłość" ze środy na czwartek, na godzinę 20. Wówczas wielbiciele Małgorzaty Kożuchowskiej, która gra główne role w obu obyczajowych produkcjach, mogliby bez problemu oglądać swą ulubienicę w starym i nowym wcieleniu.

Zmianę w ramówce "Dwójki" podyktował fakt, iż stacja nie zdążyła przygotować na wrzesień serialu "Barwy szczęścia", który miał być według pierwotnych planów emitowany w środy i czwartki. Ale na tym nie kończą się zmiany w jesiennej ramówce TVP2 i Polsatu. Gromadzący średnio ok. 9 milionów widzów serial "M jak miłość" będzie się od września pojawiać także w... czwartki.

Dodatkowe odcinki "M jak miłość" będą pokazywane w czwartki do 27 września, a w środy prawdopodobnie aż do 24 października. Wtedy zostaną one zastąpione na antenie "Dwójki" przez nowy serial obyczajowy "Barwy szczęścia". Wcześniej planowano, że do czasu wejścia tej produkcji, w środy o 20 TVP2 emitować będzie m.in. koncert jubileuszowy z okazji 500. odcinka "M jak miłość" oraz koncert "Na dobre i na złe", a w czwartki - filmy fabularne.

Pierwszy odcinek "Tylko miłość" już 13 września.

To do zobaczenia w październiku! :lol:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 30 sie (czw) 2007, 17:19:09

Nie wiem czy to mozna zakwalifikowac do telenowel ale ja czekam na Ekipe.

Moze Ciebie Happy zainteresuje Ugly Betty czyli amerykanskie wcielenie znanej latynoskiej telenoweli Brzydula. Co ciekawe producentka jest Salma Hayek. Zreszta widzialem pilota i sama Hayek wystepuje tam na wstepie niby w jakies meksykanskiej telenoweli :)

Ciekawe w nowych ramowkach moga byc tez: Elixir, My name is Earl, Regina i serial Woloszanskiego Tajemnica twierdzy szyfrow.

A ja wlasnie ogladam na Foxie My Big Fat Obnoxious Fiance i to jest dopiero format masakra. Dziewczyna za 500 tys dolcow ma doprowadzic do slubu i przekonac rodzine ze kocha kompletnego dupka. A do tego nie wie (hmm czy na prawde?) ze jej narzeczony to nie czlowiek z castingu tylko podstawiony aktor.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 05 wrz (śr) 2007, 21:44:37

Happy pisze:Zostało wydane zlecenie na zabicie Brooke.... :idea:
To jest skandal! Nie dość, że nie umarła to jeszcze zaszła w ciążę z mężem własnej córki! 8O To już jest nieco przegięte. :roll:

Wadim
Nowy(a)

Post autor: Wadim » 05 lis (pn) 2007, 20:19:04

Zjawisko codziennych seriali obyczajowych, zniekształca odbiór prawdziwego warsztatu aktorskiego, który można dostrzec na szklanym ekranie tylko w realizacjach Teatru Telewizji.
A racja bytu tego typu produkcji - nasze mamy, babcie, koleżanki, potrzebują czymś żyć :D:D:D To ostatnie zdanie niech będzie z przymrużeniem ;)

Kawka03
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Kawka03 » 05 lis (pn) 2007, 20:34:39

Wadim pisze:Zjawisko codziennych seriali obyczajowych, zniekształca odbiór prawdziwego warsztatu aktorskiego, który można dostrzec na szklanym ekranie tylko w realizacjach Teatru Telewizji.
No i co? Ale wciaga :D Jak narkotyk... Sprobujesz raz i chcesz znowu, pozniej jeszcze i wiecej, WIECEJ az nie mozesz spac, wciaz myslac o tym by znow tego doswiadczyc, w koncu nie mozesz zyc bez tego i staje sie to czescia i sensem Twojego zycia. Bez tego giniesz... powoli i bolesnie...

Ja nie ogladam. Nie mam telepudelka...

Tekla
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Tekla » 05 lis (pn) 2007, 20:49:54

tiaaa, to na you tube zapodajesz ;P :D

Tekla
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Tekla » 05 lis (pn) 2007, 20:50:27

wnioskuję, bo z taką pasją piszesz o tych telenowelach ... :]

ODPOWIEDZ