Gdzie spędzicie w tym roku wakacje?

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 17 lip (wt) 2007, 16:00:40

Wczoraj wróciłam z Jastrzębiej Góry :D
Bardzo lubię polskie morze i mimo iż pogoda nie była idealna to i tak fajnie było uciec od Warszawy żeby odpocząć na plaży, poczuć chłodny nadmorski wiaterek, posłuchać szumu morza rozkoszując się wspaniałym widokiem. Pogoda poprawiła się akurat 2 dni przed moim odjazdem. W taki upał jak dziś ciężko wytrzymać w mieście, a nad morzem jest około 20 paru stopni mimo iz słońce daje czadu więc jest idealnie żeby cieszyć się słońcem :D
Zdecydowanie za dużo jest bazarków! Jescze budki z goframi da się przeżyć, ale wszelkiego rodzaju stoiska z badziewiem.... bleee :P
I tak jest wszędzie Jastrzębia Góra, Władek, Hel. Byłam w tych miejscach w ciągu ostatnich 8 dni i dosłownie mówiąc APOKALIPSA straganowa!! Jak na stadionie X-lecia!!
Tak czy inaczej jeśli ktoś zawita do Jastrzębiej to polecam mu Wędzarnię przy Promenadzie (jest to duża "knajpa" więc łatwo na nią trafić, znajduje się na przeciw namiotu z bilardem). Ceny takie same jak w innych smażalniach tyle że jedzonko podają na normalnych talerzach i wszystko w dużych porcjach. W innych miejscach frytek dają 3 na krzyż i surówki niezbyt smaczne.

Ueeee będę tęsknić za rybkami smażonymi i wędzonymi :'{""
Sandacz, turbot, sola, ryba maślana, halibut, kergulena, dorsz, flądra, tatar z łososia.. wszytsko świeżutkie i pyszniutkie (i chyba od tych frytek mi się przytyło).. I grzane wino galicyjskie! Pycha!!!!

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 17 lip (wt) 2007, 18:10:02

Mysha pisze: Zdecydowanie za dużo jest bazarków! Jescze budki z goframi da się przeżyć, ale wszelkiego rodzaju stoiska z badziewiem.... bleee :P
I tak jest wszędzie Jastrzębia Góra, Władek, Hel. Byłam w tych miejscach w ciągu ostatnich 8 dni i dosłownie mówiąc APOKALIPSA straganowa!! Jak na stadionie X-lecia!!
Mysha, lej miód na moje uszy! :mrgreen: Ja uwielbiam a jak będziemy na Rozewiu to blisko Jastrzębiej. Już po prostu nie mogę się doczekać. Uwielbiam te kramiki nadmorskie ku wściekłości pozostałych członków grupy. Ale przeżyją, co nas nie zabije to nas wzmocni! :lol: Dzięki, dzięki. Ja kcem juuuż tam być. A i dzięki za wskazówki obiadowe. :lol: Przydadzą się na pewno! :idea:

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 17 lip (wt) 2007, 18:23:46

ryby maślanej już nigdy nie tknę jak ktoś źle zrobi może być trująca i rewolucje żołądkowe przez tydzień gwarantowane i nic nie pomaga :?

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 17 lip (wt) 2007, 22:02:42

nop my z uosiem po maślanej mieliśmy lekkie protesty ze stron naszych żołądków. Nawet w smażalni była wywieszka że nadmierne spożycie tej rybki powoduje rozstrój żołądka, tyle że my jej dużo nie wszamaliśmy!
Najsmaczniejszy w tym roku wg mnie był sandacz i sola, kergulena też pycha zwłaszcza z sosem czosnkowym :P tylko że to takie male ryby są te kerguleny i jest z nimi troche zabawy, ale jak ktos ma cierpliwość to bedzie nagrodzony za nią^^ mniam mniam!

Happy ty straganiaro! Będziesz miała co robić :D najdłuższe stragany są we Władku (to tak na marginesie :P ) a w Jastrzębiej udało mi się znaleźć takie stoisko ze starymi czasopismami i filmami dvd i było sporo komiksów. Najwięcej Batmana i Supermena. Wygrzebałam tam kilka ComputerArtsów po 3 zeta za sztukę. Jecsez były namioty "Tanie Książki" gdzie tez lubię zaglądać. Ale to tyle jeśli chodzi o nadmorskie przeżycia ze straganami. Zapomniałam kupić sobie pirackiej flagi :{

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 19 lip (czw) 2007, 09:45:44

A ja w październiku lecę na półtora tygodnia do Mediolanu! Dziś właśnie dokonałam rezerwacji biletu w promocji. Nie ma już odwrotu. Huraaa! Ale jestem szczęśliwa. :lol:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 19 lip (czw) 2007, 10:06:04

Happy on the catwalk, on the catwalk yeah!!! :lol:

To stroje jakiego projektanta bedziesz prezentowala? Donatelli Versace, Gucciego czy Gianfranco Ferre? :D

PS. Jakby brakowalo Ci towarzystwa to moja siostra ma w Mediolanie bardzo dobrego kolege Luce polkrwi Polaka zreszta (chociaz zna tylko "dzien dobry")

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 19 lip (czw) 2007, 12:26:49

to ja poproszę tak białą koszulkę Milanu ostatecznie szalik 8)

Magnus McKnee
Bywalec
Bywalec

Post autor: Magnus McKnee » 19 lip (czw) 2007, 12:33:52

A ja dzisiaj jadę tam gdzie zwykle już 4 raz w te wakacje. Szkoda że tylko na weekendy ale teraz to się udało i na cały tydzień :)

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 19 lip (czw) 2007, 21:22:36

a ja w weekend na mazury :D

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Moje wakacje, przynajmniej zasadnicza ich część

Post autor: s_wojtkowski » 20 lip (pt) 2007, 10:33:09

Zasadniczą część urlopu spędzę w tym roku z rodziną w Ustce. Mamy tam bardzo przyjemną i stosunkowo niedrogą (28 zł / osoba dorosła /doba + 14 zł / dziecko / doba), a przy tym sprawdzoną kwaterę prywatną. Wolnym spacerkiem 5 minut od plaży (biegiem ok. minuty :wink:).
Dodatkową atrakcją ma być zatrzymanie się po drodze na jedną noc w dobrym hotelu (Polonia) w Toruniu (255 zł / pokój trzyosobowy / doba ze śniadaniem).

a_anka
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: a_anka » 03 sie (pt) 2007, 12:17:00

Pozdrowionka dla wszystkich z Dąbek:):):) Dorwałam na chwilkę neta i pomyślałam o Was :mrgreen: <lizus> :wink: Pogoda cienka, ale ma być lepiej a ja tu zostaję na okrągły miesiąc (możecie to przerzucić do "pochwal się") :wink: więc liczę na poprawę. Pomykam na obiad bo mam rybkę, więc chociaż raz się nie spóźnię:)

jeszcze raz pozdrowionka! :)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 03 sie (pt) 2007, 16:51:50

Jutro już wyjeżdamy nad morze. Strasznie się cieszę! Nie mogę się doczekać aż wskoczę do wody tym bardziej, ze jak wczoraj podali w Faktach to niedługo już nie będzie pięknych polskich plaż bo zabierze je morze. Także trzeba się spieszyć. No to się spieszę.
Trzymajcie się!
:lol: :lol: :lol:

marcin1978wawa
Bywalec
Bywalec

Post autor: marcin1978wawa » 03 sie (pt) 2007, 17:23:47

Ja to robie sobie takie krótkie wakacje. Na weekend wyjeżdżam z dziewczyną
w zaciszne miejsce nad jeziorem. Domek , My , aparat :) Na pewno coś dobrego z tego wyniknie :)
Pozdrawiam

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 03 sie (pt) 2007, 17:43:29

... wyniknie za 9 miesięcy! :wink: :P Bawcie się dobrze! :lol:

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 06 sie (pn) 2007, 16:50:09

a ja wróciłem wczoraj z nad naszego morza i z Władysławowa.
powiem krótko bo nie chce mi się teraz rozpisywać:
było bosko..... :twisted: w każdym tego znaczeniu :twisted:

ODPOWIEDZ